Laster Arrangementer

Bestillingsverk: Faaroe

Gled deg til en musikkopplevelse av sjelden sort når Faaroe av Daniel Herskedal og Marja Mortensson kommer!

Ta det dypeste dype fra Trondheim Symfoniorkester og Opera sin brass-seksjon og Fylkesmusikerne i Trøndelag, legg til melodisk og rytmisk slagverk og åtte proffe sangere fra Trondheim Vokalensemble i tillegg til de to spellemannsprisvinnende utøverne bak verket, så har du svaret hvorfor du vil låne øre til Faaroe.

I år er det 10 år siden Daniel Herskedal leverte sitt første bestillingsverk for Fylkesmusikerne i Trøndelag. Seinere har komponisten og tubaisten gjort en rekke bestillingsverk, blant annet for BBC Concert Orchestra, Marinemusikken og Moskvapatriarkatets Mannskor.
I 2019 debuterte Herskedal som filmmusikkomponist med musikk til «The Last Black Man In San Fransisco», produsert av Brad Pitt. I 2020 lagde han musikk til Coca Cola sin verdensomspennende reklamefilm (Open Like Never Before). Han mottok i 2021 Spellemannprisen i komponistklassen for soloalbumet «Call For Winter», og er for tiden aktuell med musikk til Pineapple Street Studios og Amazon Music sin 20-års markering av 11. september i podcastserien «9/12». Han ble tildelt The Ambies-prisen i Los Angeles i år i kategorien «Best score and music supervision».

Marja Mortensson er en av de aller viktigste tradisjonsbærerne og formidlerne av sør- og umesamisk joiketradisjon. For sitt arbeid mottok hun Trøndelag fylkeskommunes kulturpris i 2020. Hun har vunnet to Spellemannpriser i klassen tradisjonsmusikk for sine album Raajroe (2021) og Mojhtestasse (2018). Med sin vokale egenart og sine låter rotfestet i joiken formidler hun historier, tradisjoner og sin musikalske arv.

Unikt samarbeidsprosjekt
Faaroe er et samarbeidsprosjekt mellom Trondheim Symfoniorkester og Operar , Trondheim Vokalensemble og Fylkesmusikerne i Trøndelag. Til sammen står det 18 musikere på scenen. Musikken er grenseløs. Faaroe balanserer mellom joik korklanger, orkesterklanger og Herskedals helt spesielle og vokale måte å spille tuba på. Daniel Herskedal har komponert musikken i verket Faaroe. Mortensson har skrevet sørsamiske tekster inspirert av fortellingen om Finn-Pål, som bodde i Jervan-området ved Jonsvatnet i Trondheim. Men også livet om å alltid flytte på seg, juhtijh, det å være nomadiserende. Faaroe betyr reisefølge. Joikens rytmikk driver musikken fremover, og musikerne former sine klanger og gir liv til historien.
– For oss er det viktig å engasjere oss i gode oppstrømsprosjekt, hvor vi trekker veksler på hverandres kompetanse samtidig som vi bidrar til å skape ny musikk som det trønderske publikummet får glede av, sier teamleder for fylkesmusikerne Anders Skaugen.

Billetter kan kjøpes her:

https://checkout.ebillett.no/184/events/19531/purchase/setup?kanal=dxf