Laster Arrangementer

Hyllest til Chuck Berry: Flatangerhallen

Åpen konsert for alle i Flatangerhallen

Hyllest til Chuck Berry

Pianist og vokalist Daniel Røssing forteller hvordan han som 21 åring fikk spille over 100 konserter med rockelegenden Chuck Berry.
Historier fra turnelivet med Berry og forberedelser til første konsert og fakta om Berry’s liv og karriere.

Med sin svingende trio bestående av piano, vokal, bass og trommer, spiller de Chuck Berrys største hits og leverer et forrykende show.

Det blir innslag av Chuck Berrys kjente duck walk og tramping i klaveret!
Forestillingen er laget i samarbeid med DKS Trøndelag.

Passer for ungdomskole,videregående skole, voksenoppleæring og fengsel.

Daniel Røssing (f.1984) fikk i 2007 fast jobb som pianist i bandet til den amerikanske rockelegenden Chuck Berry. Det resulterte i over 100 spillejobber i Europa og USA.

Chuck Berry (f.1926 d.2017), også kalt “The Father of Rock´n´Roll”, regnes som en av de første og virkelig store stilskaperne i rockemusikken. Tidlig på 1950 tallet slo han igjennom med hits som “Johnny B. Goode”, “Roll Over Beethoven” og “You Never Can Tell”, og var en av de første som skrev musikk var rettet mot ungdom.

Chuck Berry har i dag legendestatus. Hans kontroversielle liv og virke har vært tema i flere filmer og dokumentarer. Han har vært en stor inspirasjonskilde til utallige artister og band som bl.a. The Beatles, The Rolling Stones, Bob Dylan, Elvis Presley, Bruce Springsteen, AC/DC og mange mange flere.

Chuck Berry’s posisjon i musikkhistorien gjør at han ofte er et tema i musikkundervisningen i ungdomsskolen.

Denne konserten, produsert i samarbeid med DKS Trøndelag handler om Daniels opplevelser på turne med Chuck Berry, Berrys liv og musikk, og hvordan han har blitt selve definisjonen på det vi tenker på som rockemusikk. Historien blir pakket inn i fremførelser av Berrys største hits, med forrykende pianosoloer, duckwalk og showmanship.

Konserten inviterer elevene til å delta i sang og klapping, og dette er en mulighet til å se et ekte rockeshow, sette musikkhistorie i kontekst, og samtidig se den smittende spillegleden trioen deler med elevene fra scenen.

Daniel er et eksempel på at med hardt arbeid og en god dose flaks kan man nå drømmene sine og ende opp på scener over hele verden.

 

Gratis inngang