Laster Arrangementer

Foredrag med Lars Monsen – mitt liv – alt er mulig!

Nærøy Jeger og fisk ønsker alle hjertelig velkommen til å få med seg denne begivenheten og få med seg Lars Monsen sitt foredrag – mitt liv-alt er mulig! Dette skjer i Nærøysund Kulturhus 09.11 kl.19.00 og billetter får du kjøpt her: https://www.naroysund.kommune.no/tjenester/kultur-og-fritid/kino-og-kulturhus/kultur-program/

Lars Monsen er en av Norges mest kjente eventyrere. Han har tilbrakt mer enn 5000 netter i sovepose, over halvparten av dem om vinteren, i blant under de mest ekstreme forhold. Han har møtt flere enn 450 bjørner og 150 ulver. Han har gått Norge og Alaska på langs, krysset Canada i løpet av 947 dager sammenhengende på ekspedisjon, levd et år på Nordkalotten, og gjennomført et tyvetalls andre ekspedisjoner med varighet 30-90 dager.

Som langdistanse hundekjører regnes han blant Topp 10 i Norge. Han har kjørt Iditarod 1600 km tre ganger, Finnmarksløpet 1000 km fem ganger og Femundløpet 600 km tolv ganger. Lars er utdannet allmennlærer, men har livært seg som eventyrer på heltid i mer enn 30 år.

Lars Monsen er frilans programleder i NRK TV, med en sterk påvirkningskraft i serienes innhold, ofte filmet alene i håndholdt video-diary-stil. Ingen andre naturprogram i Norge har så høye gjennomsnittlige seertall som Monsen sine. Blant seriene nevnes Canada på tvers, Ingen grenser, På villspor med Monsen, Monsen og hundene, Hjemmecamp Monsen, Monsen minutt for minutt, På tur med Lars Monsen, Nordkalotten 365.

Lars Monsen har skrevet et tyvetalls bøker, og er den forfatteren som har solgt flest naturbøker i Norge gjennom tidene. Han startet Larsforlaget med Erik Pettersen i 2005, drev det i noen år før forlaget ble kjøpt opp av Cappelen Damm. Idag har Lars Monsen sitt eget kles- og utstyrmerke, med åtte egne Lars Monsen-butikker rundt om i Norge. En av dem ligger på Femund Lodge, et overnattingssted der Lars Monsen arrangerer villmarkskurs, guidede turer, firmaopplegg og konserter med noen av Norges mest kjente artister. Han er gift med gullstrupen Trine Rein, og de gjør events sammen.

Lars Monsen har mottatt en rekke priser, blant andre tre Gullruten-priser, Den norske friluftslivprisen, Jonasprisen, Marte-prisen og Æresvandrer-prisen.

Lars Monsens foredrag handler om mye mer enn å spre friluftsglede, latter og tårer. Han vil at du skal begynne å tenke, at du skal vite hva det koster å nå målene dine, at det er positivt å være annerledes og gå mot strømmen, at du skal kjenne på hva smerteterskel, samhold og lagånd er – at alt, absolutt alt er mulig!