Laster Arrangementer

“Rett-Ut-Tur” På tur med Hitra Turlag og konsert med Hitterklang

Bli med Hitra Turlag og Hitterklang på tur til Hestneshula. Vi starter turen kl 1000. Konsert med Hitterklang kl 1300 i hula, kaffe og kaker!

Hestneshula er den mest kjente naturlige hula på Hitra. Hula er 10 m dyp. Utgravninger i 1909 viste at her har tidlige hitterværinger bosatt seg over lange perioder helt fra steinalderen. De fleste funn stammer antakelig fra eldre jernalder (ca. 500 f.kr. – ca. 550 e.kr.).  Fra Hestnes-krysset er det 2.5 km til parkeringsplassen.  Det går merket sti de 300 meterne opp til hula.

Samkjøring fra Hitra Rådhus kl. 10. Parkering i Hestnesveien 47, hos Kari. Her går vi på tur til Stamneset kl. 10.30, lett og fin tur på 5 km. Liten pause før vi snur ved enden av veien, og går tilbake til Hestnes, via Hestneshula for konserten. For de som ønsker kun konsert, kan de parkere på samme sted, og gå opp til hula derfra. Ca. 400 meter å gå. Konsert med Hitterklang kl 13. Servering av kaffe, saft og kaker. Etter endt arrangement, vil vi kjøre tilbake til Fillan. Velkommen.