Laster Arrangementer

Riksteateret presenterer “Ved målet”

“Anne Krigsvoll viser seg som vår tids største karakterskuespiller” Aftenposten (5).
“Ved målet” er en sterk historie om en mor som ikke vil gi slipp, og en voksen datter som ikke klarer å komme seg vekk. Hvert år, på den samme dagen, reiser de til det gamle huset ved havet. Slik har det vært så lenge de kan huske. Bare de to, alene sammen. Når en ung forfatter kommer på besøk, slår mønsteret sprekker.
-Det var umulig å si nei til å spille mammaen i dette prisbelønte teaterstykket, sier Anne Krigsvoll. Thomas Bernhard er både nådeløs og morsom, og jeg opplever at han viser oss noe dypt menneskelig. Sammen med Josefine Frida, som mange kjenner som Noora i “Skam” og “Førstegangstjenesten”, og Karl-Vidar Lende fra filmen “Krigsseileren”, setter hun seg i Riksteatrets turnébuss med et teaterstykke publikum fra flere generasjoner kan kjenne seg igjen i.
Regien er ved Johannes Holmen Dahl. Han står bak en rekke kritikerroste teateroppsetninger med bred appell til publikum i alle aldre – som “Tid for glede” på Det Norske Teatret og “Hamlet” på Nationaltheatret.
– “Ved målet” stiller den kraftløse generasjonen under lupen. Unge mennesker som vil være på lag, heller enn å bryte med sine foreldre. Det er både noe håpløst over det, og en voldsom formaning om å gå i seg selv og forsøke. Å ta et oppgjør, sier Johannes Holmen Dahl.
Anmelderne mener:
“Stor teaterkunst (…) Anne Krigsvoll viser seg som vår tids største karakterskuespiller (…) Det er definitivt verdt turen til ditt nærmeste kulturhus”
⚄ Aftenposten
“En av høstens mest besnærende teateropplevelser”
⚄ Dagsavisen
“Et intenst kammerspill”
Klassekampen
“Anne Krigsvoll presterer sterkt i sin rolletolkning”
Scenekunst.no
På scenen
Anne Krigsvoll, Josefine Frida og Karl-Vidar Lende
Team
Regissør: Johannes Holmen Dahl. Scenograf og kostymedesigner: Nia Damerell. Lysdesigner: Norunn Standal. Komponist og lyddesigner: Erik Hedin. Lyddesigner: Kolbjørn Lyslo. Koreograf: Kristin Ryg Helgebostad. Dramaturg: Hege Randi Tørressen. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad
Av Thomas Bernhard. Oversatt av Sverre Dahl
Forlag: Teaterforlaget Colombine
Forestillingslengde: 1 time 20 minutter (ingen pause).
Premiere: Oslo / Nydalen 15. sep 2022
Turnépremiere: Molde 21. sep 2022
Produsert av Riksteatret
Pris:
170 – 410 kroner