Kjersti Synneva moen

Kjersti Synneva Moen (f. 1995) er illustratør og tegneserieskaper, opprinnelig fra Selbu i Trøndelag, men som nå bor og arbeider i Oslo. Hun tegner med et hjerte for det nære, det poetiske og det humoristiske. I sitt virke som illustratør har hun jobbet med kunder som Gyldendal, Mental Helse Ungdom, NRK, Den norske turistforening og 22. julisenteret. 

 

Våren 2023 åpnet soloutstillinga «God kaffe og fred på jord» på Avistegnernes hus i Drøbak. Et par uker senere kom debutboka «Grip den føkkings dagen». Boka fikk gode omtaler av blant andre NRK, Klassekampen, Dagens Næringsliv og Adresseavisa.

 

«En uvanlig vellykket bok, morsom og reflektert på samme tid.» Anne Cathrine Straume, NRK

 

«Føkkings bra. [Boka] er et nytt sterkt bidrag i floraen av norske tegneserier om voksesmerter.» Øyvind Holen, Dagens Næringsliv 

 

«Når historien snøres sammen mot slutten, munner det ut i én stykk rørt leser.» Even Teistung, Klassekampen 

 

OM BESØKET: 

 

Kjersti forteller om bakgrunnen for å skrive boka Grip den føkkings dagen. Hun viser fram skisser og karakterutvikling, tegner og snakker om hvorfor og hvordan man forteller en historie som en tegneserie. Hvilke virkemidler kan man bruke i en tegneserie for å formidle en følelse? Hovedpersonen Amalie bruker skisseboka si til å forstå verden rundt seg, og Kjersti snakker om og viser frem sin egen skissebok, og hvordan hun bruker den som et verktøy i hverdagen. 

Kjersti Synneva moen deltar på følgende arrangementer

Kjersti Synneva moen er ikke med på noen kommende arrangementer for tiden, sjekk igjen senere.