Ola Grøvdal

Ola Grøvdal f. 1953 i Oslo, oppvokst i Rørvik i Nærøysund. Flytta ut i 1972 for å studere, flytta tilbake i 2020.

Hans yrkeskarriere har vært som lærer, inspektør og rektor i den videregående skolen, i hovedsak ved Numedal videregående skole.

I 1975 debuterte han som forfatter med diktsamlinga Kvifor er alle grindene opne på Gyldendal. Etter hvert har det blitt totalt 9 skjønnlitterære bøker: 6 diktsamlinger, en roman, ei novellesamling og en roman for større barn.

Våren 2023 kom hans foreløpig siste diktsamling ut, Ventemannen og tentakkeldyret på Lyrikkforlaget, dikt som for det meste dreier seg om hvordan det er å leve som pårørende til ei med kronisk og livstruende sjukdom. Samlinga bygger på dikt han skreiv i hovedsak som egenterapi i de sju åra kona levde med kreft før ho døde i 2013. Diktsamlinga har fått svært god mottakelse.

Ola har mottatt Hartvig Kirans Minnepris for diktsamlinga Øyfast i 1984 og J.M. Stenersens romanpris for romanen Totem i 1997.

Han har også skrevet diverse skuespill, f.eks. musikkspillet Snipp, snapp for barn, og musikkteaterstykket Og du som gav meg feil kurs om Sanct Svithun sitt forlis ved Nordøyan i 1962, begge med musikk av Rolf Pettersen fra Rørvik. Og du som gav meg feil kurs blei framført med fem forestillinger og førti medvirkende i Rørvik kirke i samband med sekstiårsmarkeringa høsten 2022.

Ola har også skrevet tekster til CD’er med Tre Vise Menn/Vise Menn, Bodil Arnesen og Gisle Krogseth, også han fra Rørvik.

Nå er Ola nå bosatt på Ryumsjøen ved Rørvik og kan kontaktes på tlf. 93424041 eller mail ola.grovdal@gmail.com

 

Ola Grøvdal deltar på følgende arrangementer

Ola Grøvdal er ikke med på noen kommende arrangementer for tiden, sjekk igjen senere.